НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ВІДКРИТТЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ТИЖНЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ

22.11. 2021

22 листопада 2021 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України долучилися до урочистого відкриття Всеукраїнського тижня професійної освіти, що проходитиме з 22 по 26 листопада 2021 року за ініціативи Міністерства освіти і науки України спільно з роботодавцями, міжнародними партнерами та регіональними представниками.
У рамках роботи Всеукраїнського тижня професійної освіти на національному рівні відбудеться 5 заходів, що транслюватимуться щодня впродовж тижня на сторінках МОН у Facebook та YouTube. Також заплановано проведення заходів від партнерів МОН України, зокрема від Міжнародної організації праці, Федерації роботодавців України, Німецько-Української промислово-торговельної палати та інших. На регіональному рівні відбудуться організовані закладами професійної освіти вебінари, майстер-класи, екскурсії та лекції. Серію подій підготували також регіональні відділення Державних центрів зайнятості.
У ході офіційного відкриття Всеукраїнського тижня професійної освіти з вітальним словом до учасників звернулися заступник керівника офісу Президента України та голова Ради з питань розвитку професійної освіти при Президентові України Олексій Дніпров, а також заступник Міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук.
Ольга Коваль, народна депутатка України, Голова підкомітету з питань професійно-технічної та фахової передвищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, презентувала проєкт Закону України «Про професійну освіту та професійне навчання», наголосила на основних його новаціях.
Олена Колеснікова, заступниця виконавчого директора Федерації металургів України, розкрила перспективи співпраці бізнесу із закладами професійної освіти.
Ірина Шумік, генеральна директорка Директорату професійної освіти України, наголосила на основних аспектах модернізації професійної освіти в контексті впровадження реформи професійної освіти в Україні.
Усеукраїнський тиждень професійної освіти – це ще один гарний привід об’єднати всіх профтехосвітян України з метою популяризації професійної освіти та підвищення престижу робітничої професії.