У БІНПО ВІДБУЛАСЬ ВІДКРИТА ПУБЛІЧНА ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ПРИРОДА АГРЕСИВНОЇ ПОВЕДІНКИ» У РАМКАХ ПОСТІЙНО ДІЮЧОГО КОНСУЛЬТАЦІЙНОГО ПУНКТУ

26.03. 2022

25 березня 2022 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України відбулась відкрита публічна лекція на тему: «Природа агресивної поведінки» у рамках постійно діючого консультаційного пункту «Відкриті публічні лекції для педагогів, батьків, дітей»
Захід розпочато ініційованою Президентом України хвилиною мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії російської Федерації проти України.
Модератор заходу – Євгеній ІВАШЕВ, завідувач кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну БІНПО, кандидат юридичних наук.
На відкритій лекції були присутні науково-педагогічні працівники БІНПО, здобувачі вищої освіти, замовники освітніх послуг із Дніпропетровської, Луганської, Київської та Сумської областей, м. Києва.
Відкрила захід Вікторія Сидоренко, директорка БІНПО, докторка педагогічних наук, професорка. Вікторія Вікторівна привітала всіх учасників та анонсувала короткий огляд попередньої роботи консультаційного пункту за участі доктора педагогічних наук, професора кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну Олександра Самойленка.
Модератор Євгеній Володимирович розповів про природу виникненням агресивної поведінки, етимологію цього явища. Навів безліч цікавих прикладів із тваринного світу, підкріплюючи дослідженнями видатних науковців та лауреатів Нобелівської премії. Агресія є формою активності суб’єкта, що детермінована певними причинами, які не завжди мають усвідомлюваний характер. Мотиви будь-якої активності найчастіше пов’язані з глибинними першопричинами, тому їх важко спостерігати безпосередньо. Виникнення агресивної поведінки зумовлене безліччю чинників, зовнішніми та внутрішніми обставинами, фізіологічними та психологічними, соціумом і природою відносин у ньому.
Усі учасники взяли активну участь у дискусії та висловили щирі слова вдячності модераторові.
На завершення заходу директорка БІНПО Вікторія Вікторівна запросила всіх присутніх, їх колег та близьких долучатися до роботи консультаційного пункту щосереди та щоп’ятниці.
Запис заходу доступний для перегляду на ютуб-каналі БІНПО за посиланням: https://youtu.be/-k4ozH878Dg.
Дякуємо всім, хто долучився до роботи консультаційного пункту.
Бажаємо всім нам мирного неба!