У БІНПО СТАРТУВАВ ВІДКРИТИЙ UNIVERSAL-МАРАФОН «СИЛА УКРАЇНИ – У КОЖНОМУ З НАС»

23.03. 2022

22 березня 2022 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України розпочав свою роботу ВІДКРИТИЙ UNIVERSAL-МАРАФОН «СИЛА УКРАЇНИ – У КОЖНОМУ З НАС», який проходитиме з 22 березня по 19 квітня 2022 року щовівторка о 14.00 за посиланням: https://t1p.de/2vc4.
Нині наша країна проходить найжорстокіше випробування: нелюдські страждання, колосальні жертви і скалічені долі. Ця трагедія торкнулася кожної української родини і назавжди залишить слід в генетичній пам’яті нашого народу. У часи війни кожна людина зіштовхується з безліччю непростих ситуацій і викликів. Разом з тим, багато українців прагнуть бути корисними і робити свій внесок у прискорення нашої перемоги і миру на українській землі. Саме тому на базі Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України розпочав свою роботу ВІДКРИТИЙ UNIVERSAL-МАРАФОН «СИЛА УКРАЇНИ – У КОЖНОМУ З НАС», метою якого є консолідація, згуртування людей, які опинилися в складних умовах, психологічна допомога, моральна підтримка та турбота.
У роботі онлайн-марафону взяли участь 3 спікери та понад 100 учасників, науково-педагогічні працівники БІНПО, педагогічні працівники закладів професійної освіти з Дніпропетровської, Луганської та Сумської областей, здобувачі вищої освіти, волонтери.
Науково-педагогічні працівники не на словах знають, як складно перебувати в таких умовах, адже більшість з них ще у 2014 році відчули результат агресії Російської Федерації, проживаючи на території Донецької та Луганської областей. І вони розуміють важливість психологічно та інформаційної допомоги в цей період.
Відкрила захід Вікторія Сидоренко, директорка БІНПО, докторка педагогічних наук, професорка кафедри педагогіки, психології та менеджменту.
Вікторія Вікторівна привітала всіх учасників, подякувала за підтримку, висловила щиру надію на мирне небо та представила короткий анонс структури марафону «Сила України – у кожному з нас». Зокрема, наголосила, що у майбутньому буде представлено не тільки тренінги, а й інтерактивні лекції, майстер-класи, ситуаційні вправи, практичні поради та лекції з елементами тренінгу. Було наголошено, що за даними статистики у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України починаючи з 24 лютого 2022 року з країни виїхали понад 3 млн людей (в більшості це жінки з дітьми та літні люди). Основними напрями виїзду громадян України є Польща, Угорщина, Словаччина, Румунія, Молдова та інші країни Європи. Також за різними даними близько 2 млн. осіб вимушені були залишити рідні домівки і були змушені шукати прихисту в західних регіонах України.
Микола Максимов, доктор психологічних наук, професор кафедри педагогіки, психології та менеджменту БІНПО провів психологічний тренінг «Психологічна допомога під час військових дій». Микола Володимирович закцентував увагу на необхідності та своєчасності надання первинної психологічної допомоги постраждалим внаслідок військових дій. Озвучив послідовність дій на кожному етапи взаємодії із постраждалими, наголосив на адаптивності індивідуального підходу.
Лідія Горошкова, докторка економічних наук, академік АЕН України, професорка кафедри педагогіки, психології та менеджменту БІНПО, виступила з інтернет-лекцією «Логістика: вона військова чи мирна?». Лідія Анатоліївна представила цікавий екскурс в історію (від стародавнього Риму до сучасності) виникнення логістики, її важливе значення у війні. Професорка навела видатні приклади ефективного використання логістичної науки у військовій стратегії в стародавньому Китаї, Візантії, визвольній війні Сполучених Штатів Америки.
На завершення заходу директорка БІНПО Вікторія Сидоренко подякувала за практичні та оптимістичні поради від спікерів, наголосила на їх актуальності, адаптивності та своєчасності.
Запис заходу доступний для перегляду на ютуб-каналі БІНПО за посиланням: https://youtu.be/Hy419os72O4.
Дякуємо всім, хто долучився до онлайн марафону, за активність модераторів та учасників, за мирний діалог у такий скрутний час.
Бажаємо всім нам мирного неба!