НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У НАРАДІ-СЕМІНАРІ МОН УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ В 2022 РОЦІ

08.12. 2021

08 грудня 2021 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України (Єрмоленко А.Б., відповідальний секретар Відбіркової комісії БІНПО, кандидат політичних наук, доцент; Кулішов В.С., заступник директора з навчальної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент; Арестова І.В., адміністратор ЄДЕБО БІНПО; Рудич О.О., доцентка кафедри педагогіки, психології та менеджменту, кандидатка економічних наук) взяли участь у щорічній нараді-семінарі проректорів (заступників директорів), відповідальних секретарів Приймальних комісій та адміністраторів Єдиної державної електронної бази з питань освіти закладів вищої освіти та наукових установ, що здійснюють підготовку за освітніми ступенями молодшого бакалавра, бакалавра, магістра та доктора філософії усіх форм власності та сфер управління.
Захід було проведено Міністерством освіти і науки України.
Відкрив нараду-семінар Перший заступник Міністра МОН України Вітренко Андрій Олександрович, який акцентував увагу на позитивній динаміці якості вступної кампанії за останні роки.
З основною інформацією виступив Шаров Олег Ігорович, Генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти, який традиційно здійснив аналіз сильних і слабких сторін вступної кампанії 2021 року, зокрема зауважив, що відслідковувалось зростання кількості вступників. Олег Ігорович звернув увагу, що держава намагається сприяти найбільш вразливим категоріям вступників, проте кількість пільговиків стрімко зростає, що свідчить про нові «схеми».
Особливості вступної кампанії 2022 року:
широка цифровізація: не потрібно додавати копії сертифікатів ЗНО та документів про освіту, якщо вони є в ЄДЕБО;
використання Єдиного ФВВ в магістратуру для спеціальностей 05, 07, 08, 28 і 29;
розширення можливостей для додаткового набору бакалаврів за денною формою здобуття освіти та інше.
До загального обговорення питань вступної кампанії від Державної служби якості освіти України була запрошена Кіосова Марина Сергіївна, яка розповіла про моніторинг якості вступної кампанії. Зокрема було зауважено про порушення допущені ЗВО при прописанні Правил прийому та вартості навчання.
На завершення, Шаров О.І. дав вичерпні відповіді на питання, пов’язані із організацією та змінами вступної кампанії у 2022 році.