НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ОНЛАЙН-СЕМІНАРІ У РАМКАХ РЕАЛІЗАЦІЇ ФІНСЬКОГО ПРОЄКТУ ЗА ПІДТРИМКИ МОН УКРАЇНИ

27.09. 2021

22 вересня 2021 року відбулася друга зустріч 14-тижневого онлайн-навчання для керівників закладів П(ПТ)О, яке проводиться у рамках реалізації програми «EU4Skills кращі навички для сучасної України», Фінським консорціумом за підтримки МОН України.

Від Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти у проєкті беруть участь директорка, д.п.н., проф. Вікторія Сидоренко та вчена секретарка БІНПО, к.псих.н., доц. Алла Лукіянчук.

Під час другого онлайн-семінару відбулось знайомство учасників проєкту, де кожен мав можливість не лише представитися, але й коротко презентувати заклад освіти, в якому працює. Учасникам проєкту було презентовано систему освіти і досвід організації роботи системи професійно-технічної освіти Фінляндії.

Під час навчання учасники проєкту мали змогу подискутувати з приводу тлумачення основних дефініцій «компетентність» та «професійна компетентність» у малих групах та в загальній групі, що дозволило кожному з колег висловити власну думку та бачення основних тенденцій розвитку професійної освіти в Україні.