НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОНЛАЙН-НАВЧАННІ У РАМКАХ РЕАЛІЗАЦІЇ ФІНСЬКОГО ПРОЄКТУ «EU4SKILLS: КРАЩІ НАВИЧКИ ДЛЯ СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ»

16.09. 2021

15 вересня 2021 року розпочалося 14-тижневе онлайн-навчання для керівників закладів П(ПТ)О, яке проводиться у рамках реалізації проєкту «EU4Skills: кращі навички для сучасної України» Фінським консорціумом за підтримки МОН України.

Участь у навчанні беруть 31 учасник, серед них –  міжнародні експерти розвитку освіти та міжнародні сертифіковані тренери, представники МОН України, керівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, інші зацікавлені особи.

Від Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти до проєкту долучилися заступник директора з навчальної роботи, к.п.н., доц. Володимир Кулішов та вчена секретарка БІНПО, к.псих.н., доц. Алла Лукіянчук.

Навчання включає три фази:

  1. 14-тижнева онлайн-програма, яка включає онлайн-семінар один раз на тиждень, кожної середи, 14:00-16:00, із підтримкою 4 групових коучингових сесій;
  2. Упродовж 14-тижневої програми для кожного залученого закладу освіти заплановано розробити інноваційний проєкт;
  3. Весна 2022 р: дві групові коучингові сесії на допомогу реалізації інноваційного проєкту та одноденний семінар в Україні для представлення результатів проєкту.

Основні цілі програми:

  • усвідомлення ключової ролі керівника в реалізації реформи П(ПТ)О;
  • перетворення сучасних концепцій та практик П(ПТ)О на конкретні пункти діяльності, які буде реалізовано й виміряно в закладах освіти;
  • усвідомлення особливостей компетентнісного підходу в П(ПТ)О;
  • залучення ключового персоналу П(ПТ)О до інноваційних проєктів.

Упродовж першого онлайн-семінару ключові спікери познайомили присутніх із сертифікованими тренерами проєкту, особливостями реалізації програми, формами виконання завдань, ключовими вимогами виконання інноваційного проєкту.

Очікуваний результат: учасники отримають сертифікати про проходження курсу, а ті, хто представив усі необхідні документи для оцінювання, отримають сертифікат із підвищення кваліфікації «Діяти як інноватор».