ПІДПИСАНО УГОДУ ПРО МІЖНАРОДНУ СПІВПРАЦЮ МІЖ БІНПО ТА ВАРНЕНСЬКИМ ВІЛЬНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ ІМЕНІ ЧЕРНОРИЗЦА ХРАБРА (БОЛГАРІЯ)

01.07. 2021

26 червня 2021 року підписано угоду про міжнародну співпрацю між Білоцерківським інститутом неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України та Варненським вільним університетом ім.Черноризца Храбра (Болгарія).

Варненський вільний університет ім.Черноризца Храбра – найбільший недержавний університет у Болгарії. Створений у 1991 році. Університет є визнаним академічним центром, де навчаються болгарські та іноземні студенти в пріоритетних для держави галузях. В університеті навчаються понад 10 тисяч студентів за 60 програмами бакалаврату і магістратури та 27 акредитованими науково-дослідними програмами для підготовки аспірантів. Форма навчання – очна і заочна за всіма освітньо-кваліфікаційними ступенями.

Варненський вільний університет ім.Черноризца Храбра більше 20 років є одним із перших недержавних університетів у Болгарії. Місія університету - підготовка соціально відповідального суб'єкта громадянського суспільства.
Варненський вільний університет надає своїм студентам можливість брати участь в різноманітних програмах з академічного обміну, в навчальних практиках, стажуваннях та тренінгах. Викладачі та студенти беруть участь в проєктах і дослідницьких програмах Європейського союзу. 
Варненський вільний університет ім. Чорноризця Храбра – університет із сучасним менеджментом, постійно в пошуках нових якісних змін. Заклад заслужив довіру не тільки своїх студентів, також і своїх численних академічних партнерів по всьому світу.
Угоду про міжнародну співпрацю підписано ректором Варненського вільного університету ім.Черноризца Храбра, професором Петром Христовим та директором Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України, доктором педагогічних наук, професором Вікторією Сидоренко.
У межах угоди про міжнародну співпрацю передбачено такі напрями роботи:
  • організація міжнародних академічних обмінів (студенти, професори, викладачі, співробітники тощо);
  • розробка та реалізація спільних освітніх програм;
  • спільні дослідження;
  • реалізація інших спільних проєктів у галузі освіти, науки та видавничої справи.

Сподіваємось на продовження плідної співпраці на благо спільних інтересів, що сприятиме підготовці нового покоління висококваліфікованих фахівців і гідних громадян своєї країни.