НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ІІ-ІЙ ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ФАХОВА ПЕРЕДВИЩА І ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА: ТЕОРІЯ, МЕТОДИКА, ПРАКТИКА»

16.04. 2021

14 квітня 2021р. на базі Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти в онлайн-режимі відбулась ІІ-а Всеукраїнська науково-практична конференція «Фахова передвища і професійна освіта: теорія, методика, практика».

Під час конференції відбулось нагородження переможців конкурсу «Педагогічний ОСКАР-2021».

Модератором зустрічі виступила Тетяна Іщенко, директор Науково-методичного центру ВФПО.

Виступили із доповідями 16 спікерів.

В обговоренні актуальних питань і проблем розвитку  системи фахової передвищої і професійної освіти  з темою «Фахова передвища і професійна освіта в контексті загальноцивілізаційних змін» виступив Василь Кремень, Президент НАПН України; з темою «Фахова передвища освіта. Завдання та перспективи розвитку»  – Ігор Балуба, керівник експертної групи з питань фахової передвищої освіти директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН України; «Актуальні питання інспектування стану організації підготовки фахівців у закладах ФПО» –  Наталія Вітранюк, заступник директора департаменту контролю у сфері дорослих, начальник відділу контролю за наданням фахової передвищої освіти Державної служби якості освіти,  «Імплементація ЗУ «Про фахову передвищу освіту: горизонт-2025» – Володимир Зелений, канд. іст. наук, координатор сектору фахової передвищої освіти Науково-методичної ради МОН України, директор Верхньодніпровського коледжу Дніпровського ДАЕУ.

 Від Білоцерківського інституту неперервної професійної  освіти ДЗВО «УМО» виступила директор Вікторія Сидоренко з доповіддю: «Компетентісно орієнтовані моделі підвищення кваліфікації педагогів професійної та фахової передвищої освіти в умовах сталого розвитку».

Вдячні нашим партерам за можливість поділитись досвідом роботи нашого Інституту, взяти участь в обговоренні актуальних питань модернізації фахової та професійної освіти.

Це стало доброю традицією всією освітянською родиною вітати переможців конкурсу «Педагогічний Оскар». Зокрема Василь Кремень наголосив, що здобуття перемоги учасниками конкурсу є найвищим визнанням їхньої педагогічної майстерності, креативності та побажав завжди залишатись творчими, особистостями, здатними переконувати високим професіоналізмом та реалізовувати найсміливіші новаторські ідеї.

Захід відбувся в онлайн режимі. Свої запитання учасники могли задати в чаті.

Бажаємо переможцям «Педагогічного Оскару» подальших професійних висот.