У БІНПО ПРОЙШЛИ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ДЛЯ ПЕРСОНАЛУ КП «ШВИДКІСНИЙ ТРАМВАЙ» (М. КРИВИЙ РІГ)

14.04. 2021

З 22.03.2021 по 10.04.2021 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України пройшли курси підвищення кваліфікації для персоналу КП «Швидкісний трамвай» (м. Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.). У березні 2021 року БІНПО переміг у тендері з підвищення кваліфікації на базі КП «Швидкісний трамвай» на надання послуг з професійної підготовки у сфері підвищення кваліфікації.

На Економічному форумі в Давосі була окреслена перспектива створення нового напряму розвитку економіки – навчальна економіка. Цю тенденцію зумовила необхідність постійного розвитку фахівців на засадах компетентнісного підходу всіх сфер і рівнів організацій та підприємств. Сутність такої трансформації полягала в тісній взаємодії освіти та виробництва, і як один із варіантів – створення на підприємствах підрозділів, що займаються підготовкою та перепідготовкою фахівців для задоволення власних потреб. Реалізація цього підходу має певну специфіку. Особливість підвищення кваліфікації таких фахівців полягає у суміщенні їхньої основної виробничої діяльності на підприємстві із освітньою практикою професійної підготовки персоналу, який освоює нові спеціальності та професії за профілем.

Один із таких варіантів розвитку напряму навчальної економіки був реалізований колективом БІНПО у тісній співпраці з НМЦ ПТО у Дніпропетровській області та Комунальним підприємством «Швидкісний трамвай» (м. Кривий Ріг). Такий формат співпраці між закладами освіти та підприємствами сьогодні є особливо важливим. Це дозволяє, з одного боку, реалізовувати стратегічні напрями Концепції реалізації державної політики у сфері професійної (професійно-технічної) освіти, з іншого – удосконалювати нові моделі підвищення кваліфікації.

КП «Швидкісний трамвай» – це транспортна система підземного трамваю, що об’єднує можливості метрополітену і трамваю, розташована у м. Кривий Ріг Дніпропетровської області. Підприємство працює з 26 грудня 1986 року. Загальна кількість працівників становить 1830 осіб. В Україні є місце де узаконено лівосторонній рух. І хоч це трактування викликає подив, таке місце існує, це – Криворізький метротрам. Його обслуговує Комунальне підприємство «Швидкісний трамвай». І це не все що робить особливим місто наших замовників. Та головна окраса нашого підприємства-партнера – це фахівці.

Науково-педагогічний колектив БІНПО сумлінно поставився до організації та проведення курсів підвищення кваліфікації персоналу, який навчається на виробництві, про що свідчать результати анкетування та відгуки слухачів. Проведення занять відбувалось за дистанційною формою навчання, що стало для наших замовників ще однією із можливостей розвитку цифрової компетентності на практиці. Під час навчання наші замовники освітніх послуг розвинули педагогічну, фахову, науково-методичну, конфліктологічну, освітологічну та інші компетентності.

Рівень професіоналізму, інноваційності БІНПО зазначають наші замовники освітніх послуг КП «Швидкісний трамвай». Зазначили високий рівень педагогічної майстерності професорки Вікторії Сидоренко, доцентів Андрія Єрмоленка, Олександра Сахна та Світлани Масліч.

Керівництво і колектив БІНПО висловлюють слова щирої вдячності за організацію навчання персоналу на виробництві ВАСИЛИНЕНКУ Віктору Михайловичу (заслуженому працівникові освіти України, директору НМЦ ПТО у Дніпропетровській області), БОЖКУ Руслану Валерійовичу (директору КП «Швидкісний трамвай»). Допомогли якісно організувати освітній процес КРАСИЛЬНІКОВ Андрій В’ячеславович, методист НМЦ ПТО у Дніпропетровській області, та ШКУРА Тетяна Олександрівна – представник КП «Швидкісний трамвай».

Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю із нашими замовниками освітніх послуг.