НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У РОБОЧІЙ ЗУСТРІЧІ МОН УКРАЇНИ СПІЛЬНО З НАЦІОНАЛЬНИМ АГЕНТСТВОМ ОСВІТИ ФІНЛЯНДІЇ (EDUFI)

26.03. 2021

23 березня 2021 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти взяли участь у робочій зустрічі Головного управління професійної освіти Директорату професійної освіти МОН України спільно з Національним агентством освіти Фінляндії (EDUFI).

Зазначена зустріч була організована з установами, що здійснюють підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти України в рамках реалізації Програми EU4Skills з модернізації професійної (професійно-технічної) освіти задля забезпечення сталого та інклюзивного соціально-економічного розвитку країни. Від БІНПО на робочій зустрічі були присутні: Вікторія Сидоренко, директорка БІНПО, докторка педагогічних наук, професорка, Володимир Кулішов, т.в.о. заступника директора БІНПО, кандидат педагогічних наук, доцент, Андрій Єрмоленко, завідувач кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін БІНПО, кандидат політичних наук, доцент.

«EU4Skills: кращі навички для сучасної України» – це спільна програма ЄС та його держав-членів Німеччини, Фінляндії, Польщі та Естонії для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні.

Мета програми: EU4Skills підтримує реформу професійно-технічної освіти в Україні з  метою зробити навчання таким, що відповідає вимогам ринку праці, та  допомогти молоді та дорослим  реалізувати власний потенціал.

У рамках робочої зустрічі разом із фінськими партнерами було обговорено ряд питань, що передбачають реалізацію перших кроків Програми EU4Skills, а саме:

  • вивчення чинного стану підвищення кваліфікації педагогів ЗП(ПТ)О в Україні;
  • проведення стартового практичного семінару у квітні 2021 року;
  • визначення 21 пілотного ЗП(ПТ)О для реалізації Програми на базі 7 областей: Львівська,  Вінницька, Запорізька, Миколаївська, Полтавська, Рівненська та  Чернівецька;
  • здійснення підтримки проведення початкового навчання та підвищення кваліфікації педагогів ЗП(ПТ)О за новими стандартами та компетентнісним підходом;
  • організація навчання та підвищення кваліфікації керівників ЗП(ПТ)О за новими стандартами та компетентнісним підходом, тощо.

Програму EU4Skills в Україні реалізують Deutsche Gesellschaft für Internationale  Zusammenarbeit (GIZ) , Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) та партнери.