У БІНПО ПРОЙШОВ РЕГІОНАЛЬНИЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР «УПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ЯК УМОВА МОТИВАЦІЇ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ»

09.06. 2020

04 червня 2020 р. особливою подією підсумково-рефлексійного етапу курсів підвищення кваліфікації став регіональний науково-практичний семінар на тему: «Упровадження інноваційних технологій навчання як умова мотивації до професійної діяльності» для слухачів Одеської області.

Тво заступниці директорки з науково-навчальної роботи, кандидатка психологічних наук, старша викладачка кафедри педагогіки, психології та менеджменту Алла Лукіянчук у режимі онлайн організувала та провела захід регіонального рівня, до якого долучилися майстри виробничого навчання і викладачі професійно-теоретичної підготовки груп З-ІІ-41М та З-ІІ-42В.

Було розкрито теоретичні аспекти питань, важливих для забезпечення якості професійної (професійно-технічної) освіти у період реформування.

Майстри виробничого навчання та викладачі активно обговорювали питання, пов’язані з упровадженням інноваційних технологій у підготовку сучасного конкурентоздатного фахівця. Зацікавленість у проблемі створення психолого-педагогічних умов формування навчальної мотивації учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти яскраво підкреслила поєднання теоретичних засад та можливостей на практиці їх зреалізувати.

Цікавими і неординарними були виступи майстрів виробничого навчання відокремленого структурного підрозділу «Училище №3 Національного університету «Одеська юридична академія». Специфіка підготовки майбутніх кваліфікованих робітників для флоту України окреслила критерії відбору інноваційних педагогічних технології для впровадження їх у практику.

Кожен учасник науково-практичного семінару підкреслював важливість розвитку психолого-педагогічної компетентності педпрацівників у системі безперервної освіти.

Висловлюємо щиру вдячність учасникам науково-практичного семінару та сподіваємось на те, що висновки, зроблені у ході обговорення, дозволять вирішувати педагогічні завдання на високому професійному рівні.