Щастя дістається тому, хто багато працює. Л. да Вінчі

25.03. 2020

З 2.03 по 5.03 2020 року на організаційно-мотиваційному етапі курсів підвищення кваліфікації у Полтавській області заняття зі слухачами провела Лукіянчук Алла Миколаївна, кандидатка психологічних наук, старша викладачка кафедри ПП та М.

Обговорення питань щодо використання педагогічних технологій викликали живий інтерес та породили цікаві ідеї у майстрів виробничого навчання та викладачів професійно-теоретичної підготовки. Доречне використання відеоматеріалу дозволило визначити ефективність сучасних педагогічних технологій. Цікавими думками обмінювались викладачі професійно-теоретичної підготовки, і за принципом «тут і зараз» визначали можливість застосування скрайбінгу та інтерактивних методів навчання на свої уроках та які теми дисциплін можна вивчати методом кооперативного навчання.

Майстри виробничого навчання зацікавлено обговорювали можливість опису власних технологій навчання за основними вимогами до педагогічних технологій у тому числі і виховних.

Звершення організайно-мотиваційного етапу відбулося в режимі он-лайн, обговорили зі слухачами не лише важливість та психологічні основи критичного мислення педагогів, а й прийоми та методи його розвитку, та феномен «помилки виживших».

Нагальні питання роботи із здобувачами освіти неможливо оминути, повертаємося до них щоразу, і кожен кейс – це новий, цікавий досвід.