У БІНПО ПРОВЕДЕНО ІНТЕГРОВАНЕ ЗАНЯТТЯ ІЗ ЗАЛУЧЕННЯМ КЛЮЧОВИХ СТЕЙКХОЛДЕРІВ

25.03. 2020

13 лютого 2020 року проведено інтегроване заняття із групою слухачів курсів підвищення кваліфікації О-ІІ-21В Білоцерківського ІНПО.

У рамках співпраці заняття провели доцентка кафедри МПО та СГД БІНПО Світлана Соболєва та стейкхолдери із Білоцерківського професійного ліцею: директор Сергій Шпак та викладач-методист Любов Ірочко.

Організаторами заняття було запропоновано слухачам  до обговорення ряд питань стосовно проблем та перспектив розвитку професійних (професійно-технічних) закладів освіти та освітнього процесу безпосередньо.

Сергій Миколайович Шпак розповів про перспективи підготовки кваліфікованих робітників у Білоцерківському професійному ліцеї, на базі якого вже відкрито й ефективно працює навчально-практичний центр із професій: «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж»; «Електромонтажник силових мереж та електроустаткування» і «Слюсар-електрик з ремонту електроустаткування».

Любов Володимирівна Ірочко поділилася зі слухачами власним досвідом стосовно організації та проведення освітнього процесу в професійному закладі. Були обговорені  питання щодо методики розробки Державних стандартів та освітніх програм на модульно-компетентісній основі; методики розроблення планів занять, зокрема, визначення цілей уроку на компетентнісній основі; використання у роботі віртуальної лабораторії, генератора ребусів та кросвордів. Любов Володимирівна поділилася власним досвідом щодо проведення позаурочного навчального заходу у вигляді предметного тижня електроенергетичних та загальнотехнічних дисциплін.

Світлана  Соболєва презентувала інформацію  щодо застосування сучасних освітніх практик в освітньому процесі, навела приклади їх використання та обговорила зі слухачами питання про реалізацію елементів дуальної освіти в освітньо-виробничому процесі ЗП(ПТ)О. Під час проведення занять лекторка  стимулювала слухачів до активного діалогу, наукового пошуку та творчого підходу до вирішення викликів сучасної професійної освіти.

Поєднання теорії та практики при проведенні інтегрованих  занять дає можливість сучасному педагогу професійної школи ефективно підвищувати методичну компетентність та забезпечувати якість та ефективність освітнього процесу.

Кафедра методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін  висловлює щиру подяку директору Білоцерківського професійного ліцею Шпаку Сергію Миколайовичу та викладачу-методисту Ірочко Любові Володимирівні за плідну співпрацю з БІНПО.