ПАРТНЕРСТВО ПЛЕКАЄТЬСЯ ВЗАЄМИНАМИ: ПІДПИСАНО УГОДУ ПРО СПІВРАЦЮ МІЖ БІНПО І ВІННИЦЬКИМ КОЛЕДЖЕМ НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

25.02. 2020

23 січня 2020 року керівництво Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти та директор Вінницького коледжу НУХТ підписали Угоду про співпрацю – це стало логічним розгортанням творчої співпраці між колективами.

Кілька років назад під час проведення курсів підвищення кваліфікації відбулося знайомство з Вінницьким коледжем Національного університету харчових технологій. Ця зустріч стала корисною для всіх і, щоб якось позначити її, була написана публікація під назвою «Майбутнє поряд». Такими педагогами вони залишаються і сьогодні – на крок попереду в майбутнє.

«Найбільш потужний, найбільш пристосований до вимог виробництва у нашій аграрній області,»- таку гарну репутацію у вінничан має Вінницький коледж Національного університету харчових технологій (ВК НУХТ), який був заснований у 1930 році і невдовзі відзначатиме своє славне 90-ліття.

Звичайно, коледж змінюється і крокує в ногу з часом. Але незмінною залишаються духовність і висока мораль, які тут прищеплюють молодим душам. «Формування духовного світу студентської молоді – одне з головних завдань нашої освітньої діяльності, адже без духовності людина не може існувати! – переконаний Володимир Керницький, директор ВК НУХТ. – «Вибір професії визначає все подальше життя. У нашому коледжі найбільшою перевагою є висока якість освіти. Ми «тримаємо руку на пульсі» і активно реагуємо на економічні і соціальні зміни у суспільстві.»

Завдяки педагогам-новаторам Руслану Тичуку, Сергію Петровичу, Юрію Кукурудзяку та багатьом іншим в освітньому процесі постійно задіяні інноваційні проекти. Наприклад, смарт-кабінет фізики, що не має аналогів в Україні, із вбудованими пристроями, легким у користуванні програмним забезпеченням увійшов у перелік 100 кращих соціальних проєктів нашої держави, у всеукраїнському конкурсі зайняв третє, а на рівні Вінницької області – перше місце. Взагалі творчих розробок у ВК НУХТ вистачає. «Майбутнє поруч!» — у цьому проєкті студенти опановують навички робототехніки і програмування. Створеного в коледжі робота студенти з любов’ю називають Вехапешкою (від ВХП: виробництво харчової продукції).

Коледж постійно виборює призові місця в конкурсах, а виграні кошти спрямовує на вдосконалення освітнього процесу, на впровадження інноваційних освітніх технологій. Інтелектуальною власністю є багатокомпонентна система підготовки фахівця інженерно-технічного профілю, яка працює в лабораторії інформаційних технологій на автомобільному транспорті. Вона поєднує цифрові технології з елементами штучного інтелекту.

Благодійність і доброчинність – невід’ємні складові діяльності коледжу. Студенство підтримує військових на Сході України, дітей Луганської та Донецької областей, взяло шефство над реабілітаційними центрами для людей похилого віку та дітей-інвалідів. Волонтери ВК НУХТ вітали зі святами людей, що потребують уваги, дітям дарували фліпчарти, фарби, олівці, солодощі, фрукти та ін., а стареньким привозили одяг, взуття та домашні смаколики. Народні самодіяльні колективи «Юність», «Мрія» та «Єдність» проводять для них святкові концерти.

Турбота про гармонійний розвиток і здоров’я підростаючого покоління – постійно у центрі уваги педагогічного колективу коледжу. Чільне місце належить фізкультурі і спорту. До 60% студентів займаються спортом регулярно. Вартий великої уваги волейбольний клуб коледжу «Вінниця», який здобув перше місце серед технікумів і коледжів України та є учасником турніру вищої професійної ліги.

Можна багато писати про досягнення нашого освітнього партнера, варто зауважити одне: для колективу Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти – честь співпрацювати з такими амбіційними колегами і мати їх у якості друзів. Це гарний стимул для підтримки високого рівня професіоналізму для всіх.