НОВИЙ ОСВІТНІЙ ЗАКЛАД-ПАРТНЕР: ПІДПИСАНО ДОГОВІР ПРО СПІВПРЦЮ МІЖ БІЛОЦЕРКІВСЬКИМ ІНСТИТУТОМ НЕПЕРЕРВНОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ТА ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИМ ПОЛІТЕХНІЧНИМ КОЛЕДЖЕМ

16.02. 2020

У Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти з’явився новий освітній заклад-партнер – Олександрійський політехнічний коледж (ОПК), який розташований у невеличкому мальовничому містечку Олександрія, що на Кіровоградщині. Цей заклад для Інституту у плані професійної взаємодії не новий. Взяти хоча б до уваги, що директорка БІНПО Вікторія Сидоренко провела свої перші виїзні курси підвищення кваліфікації на початку кар’єри у ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України саме в цьому освітньому закладі. Із того часу й підтримуються творча співпраця і товариські стосунки.

Директорка коледжу Савченко Лариса Миколаївна говорить, що їх заклад звичайний, але, пройшовши приміщеннями, розумієш ˗ звичайного у Олександрійському політехнічному коледжі мало.

Розташований заклад в центрі міста і веде свою історію з 1954 року. Уже перший випуск студентів денного відділення 1967 році був особливим. Із 60 випускників – 40 вступили до інститутів та університетів.

Зараз у коледжі працює стабільний висококваліфікований колектив: дев’ять викладачів-методистів, десять старших викладачів, а 70% педагогічних працівників мають вищу категорію. Директор коледжу Савченко Л.М. та заступник директора з навчальної роботи Чирва А.І. відзначені нагрудним знаком «Василь Сухомлинський». Символічно, що 38% педагогічних працівників становлять колишні випускники коледжу.

Викладачі беруть участь у роботі обласних методичних об’єднань викладачів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації, поліпшують свій професійний рівень шляхом самоосвіти. Підвищенню професійно-педагогічної майстерності сприяє участь в обласних та міських конференціях.

Колектив постійно працює над удосконаленням професійної майстерності. Ведеться робота із упровадження нових педагогічних технологій, інтерактивних методів навчання. Викладачі коледжу змістовно й креативно підходять до проведення навчальних занять. Кожна навчальна аудиторія особлива і занурює молодь в освітнє середовище. Автомобільні класи, кабінети біології, іноземної мови, права – це своєрідні цікаві платформи для старту в спеціальність. Електронний мікроскоп – будь ласка, 3D принтер – не новина, макети та сучасне обладнання – це норма.

Ось такий він звичайний-незвичайний Олександрійський політехнічний коледж та його колектив. Тепер це офіційні партнери БІНПО у галузі освіти і науки!