БІНПО ПІДПИСАЛО УГОДИ ПРО ПРОФЕСІЙНУ СПІВРАЦЮ ІЗ КОЛЕДЖЕМ ТРАНСПОРТУ ТА КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ЧНТУ І ЧЕРНІГІВСЬКИМ БАЗОВИМ МЕДИЧНИМ КОЛЕДЖЕМ

16.02. 2020

Відвідини перлини історії України – міста Чернігів ніколи нікого не залишають байдужим. Це старовинне місто славиться своєю архітектурою та історичними пам’ятками. Проте і робочий візит минулого тижня виявився не менш унікальним. Підписання Білоцерківським інститутом неперервної професійної освіти Угоди про співпрацю з двома базовими коледжами Чернігівщини – це явище символічне.

Коледж транспорту та комп’ютерних технологій Чернігівського національного технічного університету і Чернігівський базовий медичний коледж дуже різні, але є в них те, що єднає – лідерство і місія в освіті.

Коледж транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ – це відносно молодий навчальний заклад його історія налічує більше 50 років. Але той насичений шлях, який довелось пройти колективу – просто захоплює. Від філії Київського радіомеханічного технікуму (1967 рік) до самостійного базового коледжу сьогодні. Цей заклад освіти є відображенням розвитку промисловості України та технологій. Головна його риса – це трансформація власного освітнього середовища під перспективні вимоги розвитку держави і суспільства. Очолює коледж досвідчений лідер, педагог, голова Ради директорів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Чернігівської області – Радченко Віктор Миколайович. Є особливість, яка відчувається з перших кроків у закладі, – це атмосфера доброзичливості та впевненості у своїй справі колективу.

Ця атмосфера, напевно, є тим спільним атрибутом, що поєднує їх ще з однією перлиною освіти Чернігівщини, – Чернігівським базовим медичним коледжем. Свою історію медичний коледж розпочинає з далекого 1868 року, коли було засновано фельдшерську школу в Чернігові. Тобто колектив закладу нещодавно відзначив своє 150-річчя.

Переступивши поріг, відразу помічаєш надпис «МУЗЕЙ». Створений він був зусиллями, можна сказати, серцями педагогічного колективу, їх родин і друзів. Чи варто описувати ту атмосферу, яка панує в аудиторіях та кабінетах коледжу. Педагогічний колектив нагадує велику родину, де свій досвід і професійний запал передається як дорогоцінний спадок молодому поколінню. Очолює заклад Микола Михайлович Самойленко – Заслужений працівник охорони здоров’я, лікар стоматолог-ортопед вищої категорії, почесний професор Української медичної стоматологічної академії, відмінник освіти України, викладач – методист вищої категорії. Заклади різні, різні педагоги, різні професії – а ось ставлення до справи ідентичне: професіоналізм, любов і перспектива. Керівництво і колектив Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти натхненні від творчої співпраці з такими закладами і колегами, що створює підґрунтя для творчого розв’язання завдань, які формує перед нами сучасність і створення потужного освітнього середовища для  розвитку для всіх категорій здобувачів освіти.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA