Білоцерківський інститут неперервної професійної ОСВІТИ
ДЗВО «УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ» НАПН України

Гостьова лекція «Типові помилки при підготовці публікацій до міжнародних журналів»

08.06. 2022

У БІНПО ВІДБУЛАСЯ ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ: «ТИПОВІ ПОМИЛКИ ПРИ ПІДГОТОВЦІ ПУБЛІКАЦІЙ ДО МІЖНАРОДНИХ ЖУРНАЛІВ»

(УНІВЕРСИТЕТ МАКГІЛЛА, КАНАДА)

6 червня 2022 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України у рамках програми міжнародного співробітництва та академічної мобільності відбулась гостьова лекція для науково-педагогічних працівників та здобувачів освітнього ступеня «магістр». Заняття на тему: «Типові помилки при підготовці публікацій до міжнародних журналів: як українським авторам покращити свої видавничі можливості» провів доктор Хасрат АРДЖУМЕНД, президент-засновник і програмний директор The Grassroots Institute, виконавчий і керуючий редактор Grassroots Journals, старший науковий співробітник з правових питань Університету Макгілла, Канада.

Участь у занятті взяли члени проєктних груп освітньо-професійних програм БІНПО «Педагогіка вищої школи», «Психологія», «Адміністративний менеджмент», «Управління навчальним закладом», здобувачі освітнього ступеня «магістр» зазначених освітніх програм, інші науково-педагогічні працівники Інституту.

Під час гостьової лекції доктор Хасрат Арджуменд ознайомив присутніх із рядом типових помилок, які найчастіше допускають українські автори при підготовці своїх публікацій до міжнародних журналів. Лектор також звернув увагу на проблеми, з якими зустрічаються автори при підготовці рукописів англійською мовою, на досить поширене використання автоматичних систем для перекладу українських наукових текстів та їх недосконалість. Доктор Хасрат Арджуменд зауважив, що одним із найскладніших етапів у підготовці рукопису для міжнародного видання є здатність передати автентичні українські терміни та поняття, а також порушення загальної структури наукової публікації відповідно до вимог наукометричних видань.

За результатами лекції доктор Хасрат Арджумен надав практичні рекомендації та поради щодо підвищення якості англомовних видань українських вчених, дотримуючись яких, автори можуть покращити свої наступні рукописи на 50-75 % перед подачею в міжнародний журнал. На завершення гостьової лекції усі бажаючі мали можливість поставити додаткові питання доктору Хасрату Арджуменду, проконсультуватись з приводу окремих наукових публікацій та подякувати лектору за цікаву і професійно-корисну інформацію.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial