Білоцерківський інститут неперервної професійної ОСВІТИ
ДЗВО «УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ» НАПН України

Гостьова лекція “Психологія”

31.05. 2022

У БІНПО ПРОВЕДЕНО ГОСТЬОВУ ЛЕКЦІЮ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТНЬОГО СТУПЕНЯ «МАГІСТР» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 053 ПСИХОЛОГІЯ

30 травня 2022 року відбулася гостьова лекція «Соціально-психологічна допомога дітям», яку провела Барбара ПРАЙТЛЕР, кандидатка психологічних наук, психотерапевтка Віденського центру допомоги жертвам катувань і війни, супервізорка (Австрія).

У семінарі взяли учать члени проєктної групи освітньо-професійної програми «Психологія» Наталя ТОРБА, кандидатка психологічних наук, доцентка, гарант освітньої програми, Микола МАКСИМОВ, доктор психологічних наук, професор кафедри педагогіки, психології та менеджменту, Алла ЛУКІЯНЧУК кандидатка психологічних наук, доцентка, доцентка кафедри педагогіки, психології та менеджменту, та здобувачі освіти групи ПС-11-21ПС другого (магістерського) рівня спеціальності 053 Психологія Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти.

Питання лекції надзвичайно важливі для професіоналізації психологів, адже сучасні заклади освіти завжди були, є та залишаються серцевиною організації соціально-психологічної та педагогічної роботи із дітьми та їх батьками. Великий потенціал освітянської сфери в сучасній складній ситуації в країні має бути спрямованим на надання відповідей тим викликам і проблемам, які мають діти і суспільство. Нові теми і форми роботи, організація психологічної допомоги, групова робота з дітьми та батьками, профілактичні, навчальні, інформаційно-просвітницькі заходи, весь арсенал педагогічної майстерності концентрується і спрямовується на роботу із дітьми. Барбара ПРАЙТЛЕР представила важливі інструменти для роботи з дітьми, які мають допомогти у вирішенні складних та конфліктних ситуацій у дитячому шкільному середовищі, у сім’ях внутрішньо переміщених осіб, а також в місцевих громадах, які прийняли до себе жителів із тимчасово окупованих територій.

Цікаві матеріали, практичний досвід викладача дозволив здобувачам освіти, майбутнім магістрам психології виокремити важливі питання для побудови індивідуальної траєкторії професійного розвитку в умовах кризових викликів.

Науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки, психології та менеджменту та здобувачі освіти БІНПО щиро вдячні Пані Барбарі за співпрацю та представлений власний досвід роботи з дітьми в умовах війни.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial