Білоцерківський інститут неперервної професійної ОСВІТИ
ДЗВО «УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ» НАПН України

Гостьова лекція “Педагогіка вищої школи”

31.05. 2022

У БІНПО ВІДБУЛАСЯ ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТНЬОГО СТУПЕНЯ «МАГІСТР» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 011 ОСВІТНІ, ПЕДАГОГІЧНІ НАУКИ

30 травня 2022 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України у рамках програми міжнародного співробітництва та академічної мобільності було проведено гостьову лекцію для здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки. Заняття на тему: «Соціально-психологічна допомога дітям» провела Барбара ПРАЙТЛЕР, кандидат психологічних наук, психотерапевт Віденського центру допомоги жертвам катувань і війни, супервізор.

Участь у занятті взяли члени робочої проєктної групи освітньо-професійної програми «Педагогіка вищої школи» – Вікторія СИДОРЕНКО, директорка БІНПО, докторка педагогічних наук, професорка; Володимир КУЛІШОВ, завідувач кафедри педагогіки, психології та менеджменту, кандидат педагогічних наук, доцент, гарант ОПП; Наталія БАБЧЕНКО, старша викладачка кафедри педагогіки, психології та менеджменту, доктор філософії у галузі освіти, педагогіки та здобувачі освітнього ступеня «магістр» спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки.

Барбара ПРАЙТЛЕР ознайомила присутніх із теоретичними аспектами соціально-психологічної допомоги дітям різних вікових категорій (надання допомоги в школі, у родині та в позаурочний час) у кризових ситуаціях, у тому числі в умовах військового стану. У другій частині свого виступу пані Барбара звернула увагу на практичні інструменти подолання панічних реакцій, страхів та явищ психологічного травматизму у підростаючого покоління, презентувала навчальні буклети з психологічної допомоги для травматизованих підлітків. На завершення усі присутні мали можливість поставити пані Барбарі Прайтлер запитання та подякувати за корисну і практично необхідну в умовах воєнного стану інформацію.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial