«Сєверодонецький професійний ліцей» організаційно-мотиваційним етапом розпочато курси підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання

25.03. 2020

02 березня  2020 року на базі ДНЗ «Сєверодонецький професійний ліцей» організаційно-мотиваційним етапом розпочато курси підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання (тьютор – старший викладач кафедри МПО та СГД С.С.Шевчук) та викладачів (тьютор – кандидат психологічних наук, доцент кафедри педагогіки, психології та менеджменту Н.Г.Торба) закладів професійної (професійно-технічної) освіти Луганщини.

Тематика занять за програмою кафедри МПО та СГД стосувалась обговорюванню питань з дидактики професійної освіти та реалізації сучасних освітніх практики при підготовці кваліфікованих робітників для різних галузей виробництва та сфери послуг. У процесі проведення семінарських занять  слухачі актуалізували проблеми закладів професійної освіти Луганщини та ділилися досвідом реалізації дуальної та модульної технологій навчання у навчально-виробничий процес підготовки фахівців.

Світлана Шевчук інформувала слухачів курсів про Державну стратегія реформування системи професійної (професійно-технічної) освіти і визначення пріоритетних напрямів діяльності педагогічних працівників професійної школи у поточному навчальному році, провела консультування  стосовно вирішення проблем навчально-організаційного та науково-методичного характеру.

Попереду – дистанційний та підсумково-рефлексійний етапи курсів підвищення кваліфікації. Сподіваємось, що потужний старт курсової підготовки педагогічних працівників професійної школи Луганщини завершиться підвищення рівня професійної компетентності педагогів та якості професійної освіти у ЗП(ПТ)О.