У БІНПО НОВИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ПАРТНЕР – ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ БАЗОВИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ

25.03. 2020

14 лютого на День Святого Валентина Білоцерківський інституту неперервної професійної освіти отримав нового професійного партнера – Івано-Франківський базовий медичний коледж. Із січня 1995 року цей заклад очолює талановитий медичний працівник, креативна людина, компетентний менеджер – Стасюк Володимир Васильович. Під його керівництвом заклад досягнув значних показників у фаховій підготовці медичного персоналу, збагатив та вдосконалив матеріальну базу. Сьогодні це – зручні навчальні аудиторії із сучасним обладнанням, спортивний майданчик та зали, комфортний гуртожиток, благоустрій території не поступається іменитим паркам – і все це створено для ефективної підготовки студентів.

Івано-Франківський базовий медичний коледж – найстарший за віком навчальний медичний заклад Прикарпаття та один із найавторитетніших в Україні за якістю підготовки кадрів. Упродовж багатьох десятиліть заклад здійснює випуск кваліфікованих фахівців для потреб закладів охорони здоров’я Івано-Франківщини та інших областей України. Вихованці коледжу працюють також далеко за межами нашої держави, у багатьох країнах світу. За час його існування тут здобули фахову освіту майже 15 тис. осіб, у т. ч. 7 тисяч медичних сестер. Гордістю закладу є десятки докторів та кандидатів медичних наук, екс-міністр, кілька керівників обласних управлінь охорони здоров’я України, які в різний час були його випускниками.

Нелегкі роки становлення навчального закладу припадають на початок Другої Світової війни. Станіславський обласний виконавчий комітет 21 грудня 1939 року прийняв постанову про організацію у місті Станіславі (нині м. Івано-Франківськ) фельдшерсько-акушерської школи. Тож славетний заклад нещодавно відсвяткував свій 80-ти річний ювілей.

На сьогодні можна впевнено стверджувати про особливість Івано-Франківського базового медичного коледжу. Заклад має високі досягнення у навчально-виховному процесі та великий досвід підготовки кваліфікованих медичних кадрів. За якісною підготовкою фахівців він входить у число лідерів серед медичних коледжів України («Крок. М», Всеукраїнські конкурси «Ескулап», тощо).

Ще однією відмінною рисою колективу є волонтерська діяльність. Як стверджує директор коледжу Володимир Васильович, «ми це робимо для себе…». Кожний свідомий громадянин нашого суспільства повинен знати всі базові навички домедичної допомоги, що значно підвищить ефективність порятунку потерпілих в надзвичайних ситуаціях. Із цією метою персонал коледжу постійно проводить навчальні лекції-тренінги в різноманітних за своїм призначенням закладах міста та області.

Співпрацювати із такими партнерами за честь для колективу БІНПО. Ми впевнені у перспективності нашої співпраці для розвитку наших закладів, на благо України та процвітання нашого народу.